Adaptil

Er zijn meerdere middelen verkrijgbaar voor angstige honden. Adaptil is een natuurlijk middel dat angst kan verminderen. In Adaptil zitten stoffen die ook door de moederhond worden uitgescheiden om haar pups gerust te stellen. Ook bij volwassen honden hebben deze stoffen een angstremmende werking. Omdat Adaptil op natuurlijke wijze werkt, en is het dus niet schadelijk voor uw dier.

Wanneer Adaptil gebruiken?

Adaptil word gebruikt bij honden die zeer stressgevoelig zijn of angstig in bepaalde situaties.

Hierbij kunt u denken aan:

  • Vuurwerk
  • Reizen
  • Onweer
  • Angst voor geluiden
  • Feestjes in huis
  • Bezoek aan de dierenarts
  • Alleen thuis zijn
  • Verbouwing of verhuizing

Adaptil in verschillende vormen:

Tabletten:
Tabletten bevatten geen feromonen, de andere varianten van Adaptil bevatten dit wel. De tabletten zijn een combinatie van aminozuren en vitamines, o.a. GABA, L-theanine, L-tryptophan en B-vitamines. Deze combinatie van aminozuren en vitamines zijn gekozen omdat ze helpen uw hond te ontspannen, ze verminderen de angst en helpen de hond beter met de aanwezige angst om te gaan. Deze tabletten zijn vooral geschikt voor kortdurende situaties zoals vuurwerk, een bezoek aan de dierenarts of een rit in de auto. Voor een optimaal resultaat bij vuurwerk en onweer is het verstandig om de tabletten in combinatie met Adaptil Verdamper te gebruiken.Voor een optimaal resultaat bij reizen is het verstandig om de tabletten in combinatie met de Adaptil spray in de auto te gebruiken.

Verdamper:
Deze Adaptil verdamper steek je in het stopcontact. Mensen kunnen de geur uit deze verdamper niet ruiken maar honden nemen deze geur wel waar. De verdamper scheidt feromonen uit en deze verspreiden zich door de ruimte waar de verdamper zich bevindt. De stress van uw hond zal verminderen. De verdamper is voor langdurige situaties geschikt, denk hierbij bijvoorbeeld aan verlatingsangst, verbouwing of na een verhuizing. Heeft uw hond angst voor vuurwerk dan is het aan te raden om de verdamper in combinatie met de tabletten te gebruiken voor een optimaal resultaat.

Halsband:
De Adaptil halsband is eenvoudig te gebruiken. De band om de nek van de hond zorgt ervoor dat de hond continu het geruststellende feromoon kan ruiken. Ook als de hond buiten is. De halsband kan voor verschillende situaties gebruikt worden, onder andere bij socialisatie van pups, verhuizen of als de hond naar het pension gaat.

Spray:
De spray bevat dezelfde feromonen als de verdamper en de halsband. Het is vooral een oplossing voor een kort durende situatie en op een bepaalde plek zoals de achterbak van de auto als de autorit geen plezier voor uw hond is of als de hond angstig is om de bench in te gaan.

De Adaptil tabletten en verdamper hebben wij altijd op voorraad, de halsband en spray zijn op bestelling.

Openingstijden

Maandag08:30 - 18:30
Dinsdag08:30 - 18:30
Woensdag08:30 - 18:30
Donderdag08:30 - 18:30
Vrijdag08:30 - 18:30

In het weekend zijn wij gesloten.

Huisdierenverzekering

Als grootste huisdierenverzekeraar ter wereld heeft Petplan veel kennis en ervaring opgebouwd. Er kunnen diverse redenen zijn om uw huisdier te verzekeren. Eén ding is zeker: met de Petplan Zorgverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw dierenarts.

Lees verder

Afspraak maken

Om voldoende aandacht aan u en uw dier te kunnen geven, werken wij uitsluitend op afspraak.

Bel ons op 035 - 601 42 11 of 035 - 601 52 15.

Spoed

Bel één van de bovenstaande telefoonnummers of buiten openingstijden naar 0900 - 222 3000.