Cat L-Lysine

Cat L-Lysine is aanvullend diervoeder voor katten en bevat essentiële bouwstoffen, ondersteunt het natuurlijke immuunsysteem en draagt bij aan de vorming van afweerstoffen.

L-Lysine bij niesziekte

Niesziekte bij de kat wordt veroorzaakt door verschillende virussen. Het Herpesvirus is een van de belangrijkste veroorzakers van niesziekte bij de kat. Het Herpesvirus wordt overgedragen door fysiek contact tussen katten. Het virus wordt letterlijk uitgeniest door de kat en belandt met de druppeltjes vocht in de lucht. Met name op plekken waar veel katten bij elkaar komen, zoals in pensions, cattery’s of asielen verspreidt niesziekte zich hierdoor snel. Ook kan niesziekte via de kleding van de eigenaar worden overgedragen of eigenlijk via alles waar het besmette vocht/snot op is gaan zitten zoals kleedjes of (reis)manden.

L-Lysine is een essentieel aminozuur dat niet door het kattenlichaam kan worden aangemaakt en dus in de voeding moet zitten. Naast het feit dat het een belangrijke bouwstof van eiwit is, heeft het zijn uitwerking op het immuunsysteem, met name op de productie van antilichamen. Door de collageen vormende eigenschappen is het van groot belang voor weefselherstel in het lichaam. Wanneer een dier L-Lysine niet voldoende binnenkrijgt, kan dit leiden tot allerhande klachten. Een van de meest gehoorde klachten is weerstandsvermindering met daardoor een hogere gevoeligheid voor (herpes)infectie en virussen. Uit studies blijkt dat het supplementeren van L-lysine de ernst van de symptomen terug kan dringen en verspreiding van het virus in tijden van stress tegengaat.

Bij katten wordt L-Lysine voornamelijk ingezet om een actief herpesvirus uit te schakelen of om mogelijke besmetting te voorkomen, bijvoorbeeld op plekken waar veel dieren bij elkaar zijn.

Openingstijden

Maandag08:30 - 19:00
Dinsdag08:30 - 19:00
Woensdag08:30 - 19:00
Donderdag08:30 - 19:00
Vrijdag08:30 - 19:00

In het weekend zijn wij gesloten.

Huisdierenverzekering

Als grootste huisdierenverzekeraar ter wereld heeft Petplan veel kennis en ervaring opgebouwd. Er kunnen diverse redenen zijn om uw huisdier te verzekeren. Eén ding is zeker: met de Petplan Zorgverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw dierenarts.

Lees verder

Afspraak maken

Om voldoende aandacht aan u en uw dier te kunnen geven, werken wij uitsluitend op afspraak.

Bel ons op 035 - 601 42 11 of 035 - 601 52 15.

Spoed

Bel één van de bovenstaande telefoonnummers of buiten openingstijden naar 0900 - 222 3000.