Gebitsverzorging

Een slechte adem, verkleuring van de tanden, tandsteen, bloedend of ontstoken tandvlees: Het zijn allemaal tekenen van een slecht onderhouden gebit. Bij mensen is een regelmatig bezoek aan de tandarts heel normaal. Bij huisdieren is gebitsonderhoud wat minder gebruikelijk. Uit onderzoek blijkt echter dat 80 procent van de honden en katten van 4 jaar en ouder problemen heeft met het gebit. Voor de gebitten van onze huisdieren hebben wij een tandheelkundig specialist in dienst. Hij weet alles over de gebitten van dieren.

Slecht gebitsonderhoud

Voedselresten, bacteriën en speeksel kunnen een witte aanslag op de tanden en kiezen veroorzaken: tandplak. Wanneer tandplak niet wordt verwijderd, kan het uitharden tot tandsteen. Tussen het tandvlees en het tandsteen kunnen zich weer voedselresten en bacteriën nestelen die zorgen voor tandvleesontsteking. Als dit niet wordt behandeld, breidt de ontsteking zich uit naar het bot waardoor uiteindelijk tanden en kiezen uitvallen. Behalve het ongemak van verlies van tanden en kiezen heeft uw huisdier hier ook flinke pijnklachten van. Naast de eerder genoemde tekens van slecht gebitsonderhoud, hebben de dieren moeite met kauwen op harde brokken en gaan ze vaak extra speekselen. Als uw hond of kat een van de bovenstaande verschijnselen vertoont, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met ons voor een gebitsreiniging.

Gebitsreiniging

Omdat het dier voor een gebitsreiniging goed stil moet liggen, worden ze onder algehele narcose gebracht. De behandeling bestaat uit handmatig en ultrasoon (elektrisch) reinigen van het gebit en verwijderen van tandsteen. Een nieuw onderdeel van de behandeling bij honden is het aanbrengen van Oravet® Beschermende Gel (DEMO). Hiermee krijgen de tanden en kiezen een beschermlaagje en wordt de ruimte tussen tanden en tandvlees als het ware dichtgekit waardoor bacteriën en voedselresten zich niet kunnen hechten.

Goede gebitshygiëne

Als het gebit van uw huisdier schoon is, is het zaak dat te onderhouden. Aangeraden wordt het gebit 2 tot 3 keer per week te poetsen met speciale borstels en tandpasta. Daarnaast kunt u het dier regelmatig kauwstaven geven die een reinigende werking hebben. Als uw dier vaker klachten heeft, valt het te overwegen speciaal voer te geven. En laat ons tot slot regelmatig het gebit van uw huisdier controleren en zonodig reinigen. Ook is er speciale voeding op de markt “Dental van Royal Canin” om tandsteen tegen te gaan en geur te voorkomen. Uiteraard kunt u hiervoor ook bij ons terecht.

Wortelkanaal en beugel

Verder kan onze tandheelkundig specialist onder andere wortelkanaalbehandelingen uitvoeren, beugels plaatsen, kaaktumoren behandelen en kronen plaatsen. Het werkgebied van onze tandheelkundig specialist omvat ondermeer orthodontie, prosthodontie, parodontologie en kaakchirurgie.

Openingstijden

Maandag08:30 - 19:00
Dinsdag08:30 - 19:00
Woensdag08:30 - 19:00
Donderdag08:30 - 19:00
Vrijdag08:30 - 19:00

In het weekend zijn wij gesloten.

Huisdierenverzekering

Als grootste huisdierenverzekeraar ter wereld heeft Petplan veel kennis en ervaring opgebouwd. Er kunnen diverse redenen zijn om uw huisdier te verzekeren. Eén ding is zeker: met de Petplan Zorgverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw dierenarts.

Lees verder

Afspraak maken

Om voldoende aandacht aan u en uw dier te kunnen geven, werken wij uitsluitend op afspraak.

Bel ons op 035 - 601 42 11 of 035 - 601 52 15.

Spoed

Bel één van de bovenstaande telefoonnummers of buiten openingstijden naar 0900 - 222 3000.