Gebitsverzorging konijn

De tanden van uw konijn hebben open wortels en blijven levenslang doorgroeien. Het kauwen op vezelrijk voer zorgt ervoor dat de tanden afslijten en de oppervlakten van twee tanden (onder- en bovenkaak) mooi op elkaar aansluiten. Te lange tanden of kiezen kunnen verwondingen en abcessen veroorzaken waardoor het konijn niet meer wil eten of gaat kwijlen. Op kiezen kunnen haken ontstaan, bijvoorbeeld door foutieve voeding of een afwijkende kaakstand. Hierdoor wordt de wang of de tong beschadigd en zal het konijn gaan kwijlen en stoppen met eten. Bij Dierenartsenpraktijk Hoogstraten hebben we speciale gebitsapparatuur voor konijnen. Hiermee kunnen we de tanden netjes afslijpen. Konijnen kunnen zo goed blijven eten.

Neem bij onderstaande symptomen contact op met Dierenartsenpraktijk Hoogstraten:

  • Kwijlen
  • Verminderde eetlust
  • Knarsetanden
  • Eten uit bek morsen
  • Selectief zacht voedsel eten en hard voedsel vermijden

De dierenarts zal het gebit van het konijn controleren. Met een otoscoop (oorlamp), eventueel onder narcose, worden de snijtanden en kiezen bekeken. De snijtanden worden geslepen of getrokken. Indien er haken op de kiezen zitten, moet uw konijn onder narcose. De haken op de kiezen worden weggeslepen met een boor.

Openingstijden

Maandag08:30 - 18:30
Dinsdag08:30 - 18:30
Woensdag08:30 - 18:30
DonderdagGesloten
Vrijdag08:30 - 18:30

In het weekend zijn wij gesloten.

Huisdierenverzekering

Als grootste huisdierenverzekeraar ter wereld heeft Petplan veel kennis en ervaring opgebouwd. Er kunnen diverse redenen zijn om uw huisdier te verzekeren. Eén ding is zeker: met de Petplan Zorgverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw dierenarts.

Lees verder

Afspraak maken

Om voldoende aandacht aan u en uw dier te kunnen geven, werken wij uitsluitend op afspraak.

Bel ons op 035 - 601 42 11 of 035 - 601 52 15.

Spoed

Bel één van de bovenstaande telefoonnummers of buiten openingstijden naar 030 - 202 7070.