Een dag in de praktijk met onze stagiaire Sophie

Dinsdag 15 januari 2019

Hoi. Mijn naam is Sophie en ik zit in mijn vierde jaar van de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent. Ik loop mijn laatste stage bij dierenartsenpraktijk Hoogstraten. Ik neem u graag een dagje mee op de praktijk.

Mijn dag begint om 8.30 uur met een bakje koffie met Esmé (mijn stagebegeleider). We spreken samen de dag door en zetten alle spullen klaar voor de operaties in de ochtend. Tussen half 9 en 9 uur worden de operatiepatiënten gebracht. We nemen de patiënten op en bereiden ze voor op de operatie. Om 9 uur komt de dierenarts. Deze assisteer ik tijdens de operatie. Als de operatie klaar is, doe ik de nazorg van het dier onder toezicht van de paraveterinair.

Duizendpoot

‘s Middags begint het spreekuur. Hierbij assisteer ik de dierenarts in de spreekkamer en na afloop reken ik met de cliënten af. Ook doe ik klusjes zoals de voorraad nalopen, houd ik de praktijk spik en span, doe ik baliewerkzaamheden zoals de telefoon opnemen, verzorg ik de dieren in de opname en voer ik andere paraveterinaire handelingen uit.  Ondertussen probeer ik ook bij zoveel mogelijk handelingen mee te kijken.

Aan het einde van de werkdag zorgen we er samen voor dat de praktijk weer klaar is voor de volgende dag.

Zoals u kunt lezen, ben je als paraveterinair dus echt een echte duizendpoot. Dat vind ik zo leuk aan dit werk!

Overzicht

Openingstijden

Maandag08:30 - 19:00
Dinsdag08:30 - 19:00
Woensdag08:30 - 19:00
Donderdag08:30 - 19:00
Vrijdag08:30 - 19:00

In het weekend zijn wij gesloten.

Huisdierenverzekering

Als grootste huisdierenverzekeraar ter wereld heeft Petplan veel kennis en ervaring opgebouwd. Er kunnen diverse redenen zijn om uw huisdier te verzekeren. Eén ding is zeker: met de Petplan Zorgverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw dierenarts.

Lees verder

Afspraak maken

Om voldoende aandacht aan u en uw dier te kunnen geven, werken wij uitsluitend op afspraak.

Bel ons op 035 - 601 42 11 of 035 - 601 52 15.

Spoed

Bel één van de bovenstaande telefoonnummers of buiten openingstijden naar 0900 - 222 3000.