Wij zijn op zoek naar oudere patiënten voor een GRATIS bloeddrukmeting!

Donderdag 14 maart 2019

Tot en met 19 maart hebben wij twee bloeddrukmeters tot onze beschikking en nu zijn wij op zoek naar honden en katten boven de zeven jaar om deze op te testen. 1 op de 6 katten van zeven jaar of ouder heeft een te hoge bloeddruk. Bij nierpatiënten ligt dit aantal zelfs op 1 op de 3 en bij schildklierpatiënten is dit aantal 1 op de 4.

Hypertensie

Hypertensie kan schade brengen aan ogen, nieren, hart en hersenen en is dus een serieuze aandoening. Vandaar dat wij het belangrijk vinden om hier meer aandacht aan te besteden in onze praktijk. Om de gezondheid van onze patiënten beter te kunnen screenen, monitoren en behandelen hebben we dan ook besloten om een bloeddrukmeter aan te schaffen. 

Uiteraard willen wij onze bloeddrukmeter goed testen en onszelf trainen in het juist uitvoeren van een bloeddrukmeting. Wij willen U dan ook graag van harte uitnodigen voor een gratis bloeddrukmeting bij uw kat of hond. Mocht U hierin geïnteresseerd zijn, neem dan telefonisch contact op met de praktijk voor een afspraak.

De meting zelf bestaat uit het plaatsen van een opblaasbare cuff aan de staart bij de kat of aan de poot bij de hond, die vervolgens wordt opgeblazen en dan langzaam leegloopt.

Een apparaatje meet ondertussen de boven- en onderdruk. De meting is volledig pijnloos voor het dier. Voor een juiste meting is het van belang deze met zo min mogelijk stress uit te voeren. Om deze reden nemen wij de patiënt dan ook enkele uren in de praktijk op om hem of haar tot rust te laten komen.

We voeren de meting zo’n 3 tot 5 keer uit, aangezien de meeste dieren eerst even moeten wennen aan het opblazen van de cuff. De meting kan gewoon in het hokje zelf plaatsvinden, zonder vastgehouden te worden en is daarmee erg diervriendelijk.

 

Overzicht

Openingstijden

Maandag08:30 - 19:00
Dinsdag08:30 - 19:00
Woensdag08:30 - 19:00
Donderdag08:30 - 19:00
Vrijdag08:30 - 19:00

In het weekend zijn wij gesloten.

Huisdierenverzekering

Als grootste huisdierenverzekeraar ter wereld heeft Petplan veel kennis en ervaring opgebouwd. Er kunnen diverse redenen zijn om uw huisdier te verzekeren. Eén ding is zeker: met de Petplan Zorgverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw dierenarts.

Lees verder

Afspraak maken

Om voldoende aandacht aan u en uw dier te kunnen geven, werken wij uitsluitend op afspraak.

Bel ons op 035 - 601 42 11 of 035 - 601 52 15.

Spoed

Bel één van de bovenstaande telefoonnummers of buiten openingstijden naar 0900 - 222 3000.