Met uw kat de lente in!

Donderdag 11 april 2019

De lente is vol in zicht! Dit betekent dat we allemaal weer heerlijk naar buiten kunnen, óók onze dieren. Om ervoor te zorgen dat uw kat zo veel mogelijk van dit mooie jaargetijde kan genieten, hebben wij enkele tips voor u verzameld:

  • Vooral in het voorjaar zijn er veel vlooien en teken in de natuur te vinden die maar al te graag in de warme vacht of op de huid van uw kat willen zitten. Voorkom dit en geef uw kat maandelijks een vlooien- en tekenpipet. Ook is het verstandig om altijd een tekentang in huis te hebben. Bij ons zijn verschillende middelen verkrijgbaar, kijk hiervoor op onze site of vraag ernaar bij onze assistentes aan de balie.
  • Ontworming is natuurlijk ook belangrijk. Om te voorkomen dat uw kat (en zo u ook) geïnfecteerd raakt met deze vervelende parasiet, raden wij aan om katten vier keer per jaar te ontwormen. Vangt uw kat muizen of vogels? Dan adviseren wij om ze elke twee maanden te ontwormen.
  • Als uw kat naar buiten gaat, zorg er dan voor dat hij of zij gechipt is. Zo is de kans groter dat de rechtmatige eigenaar teruggevonden wordt, mocht de kat vermist raken.
  • Weet welke planten en bloemen giftig zijn voor katten. In de lente halen wij graag de natuur naar binnen door leuke planten of een mooie vaas met bloemen neer te zetten, maar let er op dat veel planten en bloemen giftig zijn voor katten. Op de site van het Landelijk Informatie Centrum voor Gezelschapsdieren vindt u een complete lijst.
Overzicht

Openingstijden

Maandag08:30 - 18:30
Dinsdag08:30 - 18:30
Woensdag08:30 - 18:30
Donderdag08:30 - 18:30
Vrijdag08:30 - 18:30

In het weekend zijn wij gesloten.

Huisdierenverzekering

Als grootste huisdierenverzekeraar ter wereld heeft Petplan veel kennis en ervaring opgebouwd. Er kunnen diverse redenen zijn om uw huisdier te verzekeren. Eén ding is zeker: met de Petplan Zorgverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw dierenarts.

Lees verder

Afspraak maken

Om voldoende aandacht aan u en uw dier te kunnen geven, werken wij uitsluitend op afspraak.

Bel ons op 035 - 601 42 11 of 035 - 601 52 15.

Spoed

Bel één van de bovenstaande telefoonnummers of buiten openingstijden naar 030 - 202 7070.