Kijk uit voor de grasaren!

Maandag 15 juli 2019

Honden en katten vinden het heerlijk om te lopen en spelen door hoog gras. Helaas bevatten deze grassen vaak vervelende kruipertjes, ook wel grasaren genoemd, vooral in de maanden juni tot en met augustus. Grasaren bestaan uit zaden en weerhaakjes, die vaak in de vacht van uw dier blijven hangen. In het slechtste geval dringt de grasaar de huid binnen, en door de weerhaakjes is het niet makkelijk om deze er weer uit te halen.

 

Grasaren hebben een aantal populaire plekken om zich te nestelen:

  • In het oor. Hierdoor kan er oorontsteking ontstaan. Als een grasaar echt diep komt te zitten, kan deze zelfs het trommelvlies doorboren.
  • In de huid. Vaak tussen de tenen, maar ook op andere plekken.
  • In het oog. Via het ooglid kunnen de grasaren achter het oog terecht komen wat kan zorgen voor ernstige beschadigingen en ontstekingen.
  • In de neus. De neusgaten kunnen beschadigen of er ontstaat een ontsteking.

 

Een hond of kat kan veel op één plek gaan likken als hij of zij last heeft van een grasaar. Ook kan hij of zij veel met de kop gaan schudden of deze scheef houden. Als het dier veel traant, kan dit wijzen op een grasaar in het oog. Vertoont uw dier deze verschijnselen? Wacht niet te lang om naar de dierenarts te gaan. Een grasaar verdwijnt niet uit zichzelf en hoe langer u wacht, hoe moeilijker het is om de grasaar weer op te sporen en te verwijderen. Zorg er dus voor dat u vooral in deze tijd uw dier controleert!

Overzicht

Openingstijden

Maandag08:30 - 18:30
Dinsdag08:30 - 18:30
Woensdag08:30 - 18:30
Donderdag08:30 - 18:30
Vrijdag08:30 - 18:30

In het weekend zijn wij gesloten.

Huisdierenverzekering

Als grootste huisdierenverzekeraar ter wereld heeft Petplan veel kennis en ervaring opgebouwd. Er kunnen diverse redenen zijn om uw huisdier te verzekeren. Eén ding is zeker: met de Petplan Zorgverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw dierenarts.

Lees verder

Afspraak maken

Om voldoende aandacht aan u en uw dier te kunnen geven, werken wij uitsluitend op afspraak.

Bel ons op 035 - 601 42 11 of 035 - 601 52 15.

Spoed

Bel één van de bovenstaande telefoonnummers of buiten openingstijden naar 030 - 202 7070.