Overlijden van uw huisdier - Konijn

U moet er nu natuurlijk nog niet aan denken, maar er kómt een moment dat een huisdier overlijdt. Een moeilijke, maar onvermijdelijke gebeurtenis in elk dierenleven. Het komt voor dat een dier op een natuurlijke wijze overlijdt, maar meestal staan baasjes voor de moeilijke keuze tot euthanasie.

Euthanasie

Helaas komt er een moment waarop, door bepaalde ziektes of aandoeningen, een volwaardig dierenbestaan niet meer te realiseren is. Wij proberen eigenaren zo goed mogelijk te adviseren in het bepalen van het juiste moment hiervan. 

Begraven in eigen tuin

Het is toegestaan om een huisdier zelf te begraven, in uw eigen tuin. Zo geeft u uw dier een vast plekje bij u in de buurt. Let wel: dit geldt alleen voor huisdieren zoals honden, katten en knaagdieren. Aan de afmetingen of plek van het graf worden verder geen eisen gesteld, dus het staat u vrij om voor uw lieveling een mooie plek te kiezen.

Dierenbegraafplaats

Natuurlijk weet u niet wat een nieuwe eigenaar met uw tuin doet als u ooit gaat verhuizen. Als u er zeker van wilt zijn dat het graf van uw dier nooit wordt verstoord, kunt u daarom kiezen voor een graf op een dierenbegraafplaats. Bij de meeste begraafplaatsen kunt u bovendien al uw persoonlijke wensen bespreken.

Cremeren

Veel mensen kiezen ervoor hun dier te laten cremeren. Ook bij deze optie is er van alles mogelijk. Zo kan uw maatje samen met andere dieren worden gecremeerd, waarna de as over zee wordt uitgestrooid. Als u het toch prettiger vindt om de as zelf uit te strooien of te bewaren, kunt u uw huisdier ook individueel laten cremeren. Ook bij een dierencrematorium heb je dus alle ruimte om je eigen wensen kenbaar te maken. Wij werken samen met dierenuitvaartcentrum IJsselstein. Daar zijn allerlei mogelijkheden.

Dierdonorcodicil

U kunt er ook voor kiezen om uw huisdier af te staan aan de wetenschap. Voor meer informatie, klik hier.

Destructie

Indien bovenstaande opties niet aansluiten op uw wensen, kunt u er ook voor kiezen uw dier mee te geven voor destructie.

Aandenken

Als uw geliefde dier er niet meer is, kan een mooi aandenken veel troost geven. Doe de leukste foto in een mooi lijstje, bewaar een plukje haar in een doosje of laat een mooi portret maken. U kunt ook nog een stapje verder gaan: Uw huisdier laten opzetten. Zo blijft hij of zij altijd in huis, hoewel een opgezet dier natuurlijk heel wat anders is dan een levendig kameraadje. En als u uw lieveling nóg dichterbij wilt hebben, is er tegenwoordig zelfs de mogelijkheid een echte diamant te laten maken van de as!

Openingstijden

Maandag08:30 - 18:30
Dinsdag08:30 - 18:30
Woensdag08:30 - 18:30
DonderdagGesloten
Vrijdag08:30 - 18:30

In het weekend zijn wij gesloten.

Huisdierenverzekering

Als grootste huisdierenverzekeraar ter wereld heeft Petplan veel kennis en ervaring opgebouwd. Er kunnen diverse redenen zijn om uw huisdier te verzekeren. Eén ding is zeker: met de Petplan Zorgverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw dierenarts.

Lees verder

Afspraak maken

Om voldoende aandacht aan u en uw dier te kunnen geven, werken wij uitsluitend op afspraak.

Bel ons op 035 - 601 42 11 of 035 - 601 52 15.

Spoed

Bel één van de bovenstaande telefoonnummers of buiten openingstijden naar 030 - 202 7070.