Vaccinaties, ontworming en ontvlooien

Om uw pup gezond te houden, raden wij u aan een aantal entingen te laten zetten. Bij het enten van uw pup wordt er een injectie van dode of verzwakte ziektekiemen gegeven. Hierdoor komt er een reactie van het afweersysteem op gang waardoor de weerstand verhoogd wordt. Uw pup heeft een grotere kans dat hij vervolgens niet ziek wordt als hij weer geconfronteerd wordt met dezelfde 'ziekteveroorzaker.'

Entingen Pup

Enting Zes weken Negen weken Twaalf weken
Ziekte van Carre of Distemper (hondenziekte) x    
Parvo-virus x x  
Parainfluenza   x  
Ziekte van Weil   x  
Cocktail enting (bovenstaande entingen en Hepatitis contagiosa canis)     x

U krijgt van ons een oproep voor de jaarlijkse herhalingsenting en de gezondheidscheck.

Hondenziekte is niet alleen besmettelijk voor honden maar ook voor wolven, fretten en nertsen. Deze virusziekte komt wereldwijd voor. Het parvo-virus wordt verspreid via de uitwerpselen van een besmette hond. Parainfluenza is een virus dat het ademhalingsapparaat aantast en dat, samen met een ander virus, kennelhoest kan veroorzaken. Leptospirosis of ziekte van Weil kan worden overgedragen door zieke ratten die de bacterie met de urine uitscheiden. Ook kan de bacterie worden overgedragen met de urine van besmette maar niet (meer) zieke honden door bijvoorbeeld het besnuffelen van elkaars geslachtsdelen. Hepatitis contagiosa canis is een besmettelijke leverziekte die vooral verspreid wordt via de urine van geïnfecteerde honden.

Enting tegen Kennelhoest

Indien uw hond naar het pension of naar een cursus gaat, bent u verplicht uw hond tegen kennelhoest te vaccineren. Kennelhoest is een zeer besmettelijke aandoening van de voorste luchtwegen bij de hond. De kennelhoestenting is een aparte enting die vanaf 8 weken gegeven kan worden.

Het ontwormingschema van uw pup is:

  • Bij 2,4,6 en 8 weken oud.
  • Daarna maandelijks tot en met een half jaar.
  • Na 6 maanden voortaan elke 3 maanden.

Heeft u een jachthond die vaak mee op jacht gaat of krijgt uw hond vers vlees? Dan is het verstandig om uw hond 6 keer per jaar te ontwormen.

Ontvlooingsschema:

Vanaf de leeftijd van 8 weken, daarna elke maand.

In de praktijk verkopen wij verschillende producten die preventief werken tegen de vlooien. Deze zijn in pipet, band of tabletvorm verkrijgbaar.

Openingstijden

Maandag08:30 - 19:00
Dinsdag08:30 - 19:00
Woensdag08:30 - 19:00
Donderdag08:30 - 19:00
Vrijdag08:30 - 19:00

In het weekend zijn wij gesloten.

Huisdierenverzekering

Als grootste huisdierenverzekeraar ter wereld heeft Petplan veel kennis en ervaring opgebouwd. Er kunnen diverse redenen zijn om uw huisdier te verzekeren. Eén ding is zeker: met de Petplan Zorgverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw dierenarts.

Lees verder

Afspraak maken

Om voldoende aandacht aan u en uw dier te kunnen geven, werken wij uitsluitend op afspraak.

Bel ons op 035 - 601 42 11 of 035 - 601 52 15.

Spoed

Bel één van de bovenstaande telefoonnummers of buiten openingstijden naar 0900 - 222 3000.